понеделник, 6 юни 2011 г.

Какъв е имиджа на България в Европейския съюз?

България е една малка, да не кажа невзрачна държава на Балканският полуостров.
Известна ли е тя по света? Да с киселото мляко, може би или с Българската роза?!
Франция се свързва с любовта и с романтиката, Италия също. Швейцария е свързана с точността, а какъв е имиджа на България? На този въпрос се опитват да отговорят много хора но неуспешно.
България има слаб имидж или изобщо няма изграден такъв. Ако искаме да изградим облик на нашата мила страна, трябва да имаме цел, да си отговорим на въпроса за какво е България, каква е ползата от нея?
Нашата мила страна става за смях пред очите на другите страни. Постоянно се казва, че сме номер едно на Балканите – и с какво сме номер едно, може би само с връх Мусала.
Според мен имиджа на една държава е като любовта – за да те харесват, трябва ти сам да се харесваш.
България погледната през моите очи, има безличен имидж т.е. не е известна на хората по света, ако имиджа ни продължава да бъде отрицателен, много трудно би могъл да се промени в положителна насока.
ПР-ите могат  да изградят добър имидж на България, но ще успеят ли да го наложат. Тази трудна задача не трябва да се остави в ръцете на един човек. Това е работа за целият Български народ. Ако сме единни можем да постигнем чудеса. България е красива, може да предложи много както и на нас така и на хора от други държави. Притежаваме чудесна природа, но ние сами я съсипваме. Трябва да се сложи край на застрояването на плажните ни ивици. А ние имахме много красиви такива. Сега вместо като отидеш на плаж и да вървиш по пясъка, или е асфалтирано или тепърва ще го асфалтират. Изсичат се многогодишни дървета само защото пречат на някой новоизлюпен богаташ да си построи скромното 5-6 етажно хотелче. Ние сами съсипваме България. Не става въпрос само за нашето Черноморие става въпрос за цяла България. Ние забравяме, че ако няма растения (дървета) скоро време и ние няма да имаме кислород. Наблюдавало се глобално затопляне – нормално ние не градим света, а го разрушаваме с всеки изминал ден. Иначе живеем във високотехнологичен свят, да бе да ха ха.
И пак казвам България е красива стига да знаем как да я пазим, как да я развиваме, как да изградим нейният имидж. Трябва да се вземем в ръце и заедно да я изкараме от калта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар